Pelgrims op weg naar Sint Jacobiparochie

Vooraan Caroline de Widt (Meppen), Piedie Casparie (Oosterhesselen) en Nico Groendijk uit Bedum, die al jaren grossiert in prijzen in de gehandicaptensport.

Een groep van dertig wandelaars nadert zaterdagmorgen rond half elf in een straf tempo Mensingeweer. Ze hebben nog even te gaan, deze wandeldag eindigt in Zoutkamp.

In etappes wordt sinds februari vanuit drie plaatsen in Zuid-Nederland de pelgrimsestafette Camino der Lage Landen gelopen. Ook zijn er vier fietsestafettes. E​inddoel is voor iedereen Sint Jacobiparochie, tijdelijk omgedoopt tot Santiago aan het Wad.

Piedie Casparie, een van de deelnemers: ´Wij zijn gisteren begonnen in Uithuizen, waar wij werden uitgeluid door pastoor Peter Wellen. In Zoutkamp dragen wij het vaandel over aan de organisatie in Friesland. Woensdag komen we aan in Sint Jacobiparochie.´

In het Friese dorp wordt de tocht afgesloten met een pelgrimsmaaltijd en het festival Nacht aan het Wad. Organisator is het Nederlands Genootschap van Sint Jacob in samenwerking met Stichting Jabikspaad Fryslân.