Hek te kort: de plomp dreigt tussen Wehe-den Hoorn en Mensingeweer

Wielrenners nemen de scherpe bocht. Geen tegenliggers, daar hebben ze mazzel mee.

Het is een wonder dat er nog geen ongelukken – voor zover bekend dan – zijn gebeurd op het fietspad onder de nieuwe provinciale weg door bij Mensingeweer.

Komende vanaf Wehe is het pad een crime. Doordat het hellend afloopt, is bijremmen noodzakelijk om niet uit de bocht te vliegen en in de plomp te belanden. Elke keer is het hopen dat er geen tegenliggers zijn. Die zie je namelijk pas op het allerlaatste moment.

En wat te denken van nachtelijke stappers? Zij die te diep in het glaasje hebben gekeken, zouden zij net zo diep in de remmen knijpen?

Vorig jaar is een hek geplaatst toen het pad al maanden in gebruik was. Het hek is net zo lang als het viaduct breed is. Wel is op enige afstand een waarschuwingshek neergezet. Vooral voor fietsers en andere verkeersdeelnemers die hier onbekend zijn zou verlenging van het hek met pakweg tien meter geen overbodige luxe zijn.  Bij gladheid is het gebruik van het pad trouwens voor iedereen een hachelijk avontuur.