Nog even nummer 14, de brug bij Maarhuizen, dan is de klus geklaard

Jean Pierre hanteert de hogedrukspuit, Tom kijkt toe.
Jean Pierre hanteert de hogedrukspuit, Tom kijkt toe.

Tom Hendriks en Jean Pierre van der Veer zijn hard aan het werk bij Maarhuizen. Nou ja, vooral laatstgenoemde dan. Tom kijkt toe hoe zijn collega vanaf een vlot de brug schoonspuit. ´Een van de spuiten is defect. Normaal zijn we tegelijk bezig.´

We komen op de mooiste plekken. Moet je eens zien hier!

Het is brug nummer 14 die ze onder handen nemen in de gemeente Winsum. Eerder waren ze in het dorp Winsum zelf (11 stuks), Adorp en Harssensbosch. ´Hierna zit de klus er voor ons op en kunnen de schilders beginnen.´

De mannen, werkzaam voor Sappé in Joure, kunnen uitstekend met elkaar overweg en hebben schik in hun werk. ´Wat wil je ook, het is prachtig weer en we komen op de mooiste plekken. Moet je eens zien hier!´ Ondertussen geeft Tom zijn collega een compliment: ´Je kunt echt het verschil zien. Om door een ringetje te halen.´