Wouter & Hetty altijd in de weer met feestspullen

Het lijkt feest aan de Nipperusstraat in Ulrum. Twee springkussens staan op het voetpad. Echter: geen kind in de buurt. ´We hebben ze opgeblazen om ze te laten drogen. We hebben een nat weekend achter de rug.´

Wouter (58) en Hetty Kooi (57) verhuren sinds 2016 alles wat met feesten te maken heeft. Dat begon met partytenten en breidde zich snel uit.

´Mensen vragen dan: heb je ook wijnglazen? Heb je ook speeltoestellen? Zo is het balletje steeds verder gaan rollen.´

Paaltjes en een rode loper verhuren Wouter en Hetty ook.

Inmiddels hebben ze zestig opblaasbare attributen. Springkussens, stormbanen en voetbalspellen maar bijvoorbeeld ook sara´s en abrahams.

In hun eigen dorp hebben de twee Ulrumers opslagruimte (naast d´Olle Spar) en in Groningen en Leeuwarden. ´Groningen en Friesland zijn de twee provincies waar wij actief zijn.´

´Het reserveren gebeurt via onze websites (springkussenverhuur-groningen.com en partytentverhuur-groningen.nl). Mensen kunnen ervoor kiezen om de spullen op te halen of te laten brengen, tegen een meerprijs. Het is niet moeilijk om een speeltoestel gebruiksklaar te maken, in principe kan iedereen dat.´

De 306 vierkante meter grote opslagruimte aan de Nipperusstraat staat volgestouwd met spullen. Sneeuw-, rook- en bellenblaasmachines, biertafels, statafels, heaters, biertaps, spellen, glaswerk, borden, een suikerspinmachine. Ja, wat is er eigenlijk niet te vinden?

De drukste tijden zijn de weken voor de zomervakantie en september. ´Dan worden erg veel activiteiten georganiseerd. Dit jaar was het sowieso ontzettend druk, na twee coronajaren.´

Hij vervolgt lachend: ´En mij hoor je als verhuurder van springkussens niet klagen over de klimaatverandering.´

´Het is leuk werk. Als het erg druk is helpen onze kinderen mee en is er iemand die voor ons rijdt. Kortgeleden hebben we een bakwagen aangeschaft om het inladen te vergemakkelijken. Vroeger hadden we een Blokker-winkel in Bedum, maar dit werk geeft meer vrijheid en je komt nog eens ergens.´

´Nostalgische marktkramen van ons zijn op zondag 11 december te zien in Scrooge Live, van omroep Max. Net als vorig jaar heeft de producent onze marktkramen gehuurd. Vorig jaar was het in Leeuwarden, dit jaar in Dordrecht. Onze kramen waren vorig jaar vaak in beeld.´