Floor (6) ziet een gat in de markt en verkoopt zelfgemaakte kaarten

Vierhuizen heeft er sinds twee weken een jonge onderneemster bij. De 6-jarige Floor Kloosterman verkoopt zelfgemaakte kaartjes langs de weg.

Een prima locatie voor deze verkoop, want tegenover haar ouderlijk huis bevindt zich de ingang van de gloednieuwe glamping.

De standaard voor de kaarten had haar oma nog, vertelt Floor. Met opa (Mannus) en oma (Pia) maakt ze vaak kaarten. Het idee om ze te verkopen was snel geboren toen Roompot Glamping Lauwersmeer opende.

´De eerste dagen heb ik flink veel kaarten verkocht. Daarna werd het iets minder, misschien omdat er minder toeristen zijn´, verklaart de groepdrieër.

Haar ouders, Martin en Alina, vinden het allemaal prachtig. Martin heeft al voorgesteld om kaarten te maken met de tekst Groeten uit Vierhuizen.

´Daar moeten opa, oma en Floor het maar eens over hebben op een regenachtige dag. Voor toeristen is zo´n kaartje natuurlijk extra aantrekkelijk.´

Floor zegt de kaartjes voor de lol te verkopen. En een extra zakcentje is altijd welkom. Wat ze met het geld gaat doen? ´Ik spaar het op voor de vakantie.´