Louwrens & Geert pakken de Breehorn aan

Tijd voor een korte pauze. Geert (links) en Louwrens houden het bij Rivella.

Twee koorzangers plegen deze zonnige vrijdagochtend in jachthaven Hunzegat in Zoutkamp onderhoud aan de vlet Breehorn. Eigenaar Louwrens Haaima krijgt hulp van Geert Kolkman.

´De boot heb ik 2,5 jaar, ik wist dat dit onderhoud eraan zat te komen. Maandag is-ie met een kraan op het droge gezet. De bovenkant zit gelukkig nog strak in de verf. Dat is het grote voordeel van tweecomponentenlak´, zegt Louwrens (75) die sinds twee jaar op de boot woont.

En dan komt het mooi uit dat Geert (81) wil helpen. De gepensioneerd huisschilder beschikt over de nodige materialen en kennis.

Of zoals de Warffumer het zegt: ´Ieder zijn werk. Als het over elektriciteit gaat, houd ik me stil. Daar heeft Louwrens verstand van. Als het over schilderen gaat, is het precies andersom. Zo helpen we elkaar een beetje.´

Beiden zijn al jaren lid van Warffums Mannenkoor dat nog twaalf leden telt. Donderdagavond zagen Louwrens en Geert elkaar nog in de stad, waar de Warffumer zangers repeteerden met het Koninklijk Mannenkoor Gruno Groningen voor een optreden op 11 juni in de Lutherse Kerk.

Er is door zijn vriendin Ditty wel wat druk gezet op de onderhoudsklus, bekent Louwrens. ´Zij wil graag met haar vriendin varen met Pinksteren. Ik zei: dan moet ik wel hard aan het werk. Maar het komt goed. De basis is goed, alleen de buis voor de motorkoeling is vrij roestig. Die moet ik nog even goed aanpakken.´

Het wonen op het water bevalt Louwrens nog altijd goed. ´Je kunt niet goedkoper wonen.´

Geert peinst er niet over om zijn huis in te ruilen voor een boot. ´Ik mag te graag aan de Torenweg wonen.´

Eerder verscheen op mijnhogeland.nl:
Louwrens verkocht zijn huis en woont sindsdien op een boot
mijnhogeland.nl/2021/10/17/l