Jan Albert schildert café Hammingh voor boekje

Op een campingstoel zit hij in de luwte van het balkenhuisje op de dijk in Garnwerd. Jan Albert Buiskool schildert dinsdagmorgen met olieverf het aan de overzijde van het Reitdiep gelegen café-restaurant Hammingh.

Een dag eerder was de amateurschilder ook al in Garnwerd. ´Dat was geen succes, er was te veel tegenlicht. Vandaag zijn de omstandigheden beter.´

De kleuren veranderen continu door het zonlicht

´Normaal schilder ik landschappen, het liefst als het koren rijp is. Dit schilderij komt bij een gedicht dat een vriend gemaakt heeft over café Hammingh. Samen brengen we een boekje uit met gedichten en schilderijen die bij elkaar passen. Ik vind dit lastig om te schilderen. Dat heeft te maken met de kleurverhoudingen. De kleuren veranderen continu door het zonlicht.´

De 70-jarige inwoner van Grijpskerk is nog lang niet klaar met zijn schilderij. ´Thuis werk ik er nog verder aan en waarschijnlijk kom ik nog een keer terug om er de laatste hand aan te leggen.´