Geert strooit met de hand omdat zijn zitmaaier stuk is

Voor Geert Koenes zit er zaterdagmorgen niks anders op dan met de hand kunstmest te strooien op zijn land tussen Baflo en Rasquert. ´Normaal doe ik het met mijn zitmaaier met daarachter een kunstmeststrooier. De maaier is helaas stuk.´

Geert heeft een dikke bunder land, waar hij zijn veertien schapen en inmiddels zeventien lammetjes heeft lopen. ´De jongste zijn drie dagen oud. Vier schapen moeten nog lammeren.´ In de winter lopen zijn dieren bij Garnwerd.

´De schapen zijn mijn hobby. Zo moet je het echt zien, want financieel word je er weinig wijzer van. Ik doe dit naast mijn werk als heftruckchauffeur bij LCW in Groningen´, zegt de 60-jarige inwoner van Rasquert terwijl hij de korrels strooit. ´Dit is zo gebeurd, een deel had ik al gedaan. Ik doe het rustig aan, mij druk maken kan wel op het werk.´