65-jarige TC Baflo moet nog eventjes geduld hebben

De nieuwe banen van Tennisclub Baflo in Rasquert zijn bijna klaar. Volgend weekend kunnen de tennissers er waarschijnlijk spelen. ´Maar dan moet het weer meewerken. Vorst kunnen we even niet gebruiken´, zegt groundsman Bert Sattler.

´We tennissen straks op smashcourt. Komende week wordt de kunststof mat aangebracht op de fundering van lava.´

De tenniscompetitie is dit weekend begonnen. Het zaterdagteam kon uitwijken naar Eenrum, de wedstrijden van de jeugd zijn uitgesteld. De twee banen zijn later klaar dan verwacht, omdat de gemeente de opdracht te laat zou hebben verstrekt. ´En de Antea Group, voorheen Oranjewoud, heeft het deze maanden razend druk.´

Voorkomen dat het een hangplek wordt voor jongeren

Het bestuur van TC Baflo voert nog overleg met de gemeente over de status van de ruimte tussen de kantine en de banen, waar de tennissers ook hun terras krijgen. ´De gemeente beschouwt dat als openbaar terrein. Wij willen het graag kunnen afsluiten om te voorkomen dat het in de avonduren een plek wordt voor hangjongeren.´

De 65-jarige club had haar banen waar nu de Marciaborg staat. In dit multifunctionele gebouw heeft ze haar kantine, berg- en kleedruimte. Tijdens de anderhalf jaar durende bouw van het complex waren de tennissers aangewezen op tijdelijke banen die waren aangelegd op het oude voetbalveld van Marcia.