Paarse Alletta opvallende verschijning: Nou, dit ben ik gewoon!

Met haar paarse of roze hanenkam is Alletta Majoor (48) uit Groot Wetsinge een opvallende verschijning. Paarse oma, noemt kleindochter Ayllyn haar. Vooral kinderen reageren op haar uiterlijk. ´Dat wil ik ook mama, hoor je ze zeggen. Je ziet de moeders schrikken.´

Alles bij Alletta is paars, lila of roze. Haar kleding, schoenen en zelfs het interieur van haar woning is overwegend in die kleuren. ´Dat is háár voorkeur´, zegt huisvriend René. ´Maar Tonny vindt het prima, hij is blij met een gelukkige vrouw.´

Je moet jezelf zijn en niet altijd doen wat anderen van je verwachten. Ook als je tachtig bent

Alletta wilde als kind altijd al in het paars gekleed zijn. ´Paars vind ik een mooie kleur, het heeft voor mij geen diepere betekenis. Als kind doe je jammer genoeg wat iedereen doet. Tot ik 34 jaar was en dacht: als ik nu niet doe wat ik zelf wil, wordt het nooit wat. Bij de kapper heb ik mij een paarse hanenkam laten aanmeten. Nou, dit ben ik gewoon. Eén keer in de anderhalve week laat ik mijn haar bijwerken.´

Het regent reacties als Alletta op haar ´paarsbest´ door dorp of stad loopt. ´Ouderen zeggen: ik wou dat ik dat vroeger ook gedurfd had. Dan denk ik: wat jammer, gewoon doen! Je moet jezelf zijn en niet altijd doen wat anderen van je verwachten. Ook als je tachtig bent.´

´Negatieve reacties kreeg ik in het begin, maar ze zijn op één hand te tellen. Het waren mensen die hanenkammen associëren met punkers. Voor de rest reageren mensen ontzettend leuk. Wow, wat zie je er leuk uit, dat soort complimenten. Je krijgt er in elk geval snel contact door.´

Toen we elkaar eens een kus gaven in het openbaar, riep iemand verbaasd: Wow, zijn jullie een stel?

Speciaal voor de bekerfinale van FC Groningen tegen PEC Zwolle in 2015 liet ze haar hanenkam groen-wit verven. Ballen en het clublogo completeerden haar kapsel. Alletta is al jaren fan en heeft een seizoenskaart.

´Zeefuik, weg daar!´, roept ze ineens. Haar dikste kat heeft ze naar de bepaald niet slanke oud-FC Groningen-speler genoemd. ´Ik was echt een fan van hem hoor´, klinkt het bijna verontschuldigend.

Tonny heeft niks met voetbal. De twee verschillen ook in kledingkeuze van elkaar. ´Tonny is projectontwikkelaar, hij loopt altijd in pak rond. Toen we elkaar eens een kus gaven in het openbaar, riep iemand verbaasd: Wow, zijn jullie een stel?´

In de woonboerderij in het Reitdiepdal runt Alletta haar bedrijf Vlinderbloesem. De naam is afkomstig van haar opa, die de sering altijd zo noemde. ´Zes jaar geleden ben ik begonnen met creatieve workshops en massages. Dat is uitgebreid met saunadagen en vervolgens dit voorjaar met een bed and breakfast omdat mensen hier graag willen blijven slapen.´

De gasten verblijven in een Yurt, een Mongoolse tent. De reacties zijn lovend. René neemt het woord over, ´omdat Alletta te bescheiden is´. ´Het loopt super, tot oktober is het volgeboekt. De recensies zijn allemaal positief. De bed and breakfast zit bij de 17 procent van alle B&B´s van Airbnb op de wereld die vijf sterren hebben. En alles komt door mond-tot-mondreclame. Alle mensen die weggaan, zeggen dat ze terugkomen. Dat belooft nog wat.´

www.vlinderbloesem.nl