Tips bekijken op YouTube en dan vissen in Noordpolderzijl

Alleen Siert vist op de foto. Ties kijkt toe, want zijn vislijn zit in de knoop.

Terwijl Erwin de Vries in ´t Zielhoes een concert geeft, vissen Ties Klein en Siert Lambers bij de sluis van Noordpolderzijl. Ze zijn echte liefhebbers en hun uitrusting ziet er uiterst professioneel uit.

´We zijn vrienden, we zitten op dezelfde basisschool´, vertelt de 10-jarige Ties uit Usquert. Zijn één jaar oudere metgezel komt uit Zandeweer, waar ze meestal vissen in de Eppenhuistermaar. ´Meestal bellen we ´s morgens even om te overleggen waar we gaan vissen. Vandaag hebben we voor Noordpolderzijl gekozen.´

Als ik bij Siert vis, vang ik altijd wel wat

Ze zijn tweeënhalf uur bezig en hebben met maden als aas vier vissen verschalkt. Met een netje vingen ze een piepklein snoekbaarsje. Dat zwemt rond in een emmer en krijgt even later zijn vrijheid terug, want de kameraden zetten alle gevangen vissen terug.

Siert is verantwoordelijk voor de gehele buit. ´Geluk´, geeft hij eerlijk toe. Ties: ´Als ik bij Siert vis, vang ik altijd wel wat.´

Ze weten verdraaid veel van de hengelsport. ´We kijken vaak op YouTube filmpjes over vissen. Daar steken we veel van op. De tips proberen we uit.´