Stephen steelt de show met een 3D-scheur

Het eindresultaat, vrijdag om 15 uur.

Stephen Beale leeft zich na jaren weer eens uit met houtskool en krijt. Op het binnenplein van dorpshuis Agricola in Baflo maakt de kunstenaar deze vrijdag (15 april) een straattekening.

Het is toch wennen voor de beeldhouwer/straattekenaar uit Houwerzijl die vroeger vaak op z´n knieën zat in de Herestraat in Groningen.

´Daar werkte ik altijd aan de hand van een ansichtkaart. Dit is vrij werk. Of het lukt, ik denk het wel. Thuis heb ik even gekeken hoe het werkt.´

Het begin is er!

´Het wordt een scheur, driedimensionaal. Het oog heb ik al gemaakt. Als je vanaf dat punt kijkt, moet je straks diepte kunnen zien, zeker als je door de lens van een fototoestel kijkt. Met het blote oog wordt het lastiger omdat je de omgeving ziet.´

Vier uur later heeft Stephen zijn project af. En inderdaad: vanaf het getekende oog is – zeker door een lens – diepte zichtbaar in de scheur. De aanwezige volwassenen vinden het geweldig. De ene na de andere foto wordt gemaakt, waarbij de gefotografeerde steeds plaatsneemt op de getekende plank over de scheur.

De prijsuitreiking.

De kinderen hebben vooral oog voor de prijs die ze kregen uit handen van dorpshuisvoorzitter Anne van der Molen. Voor hen was er een straattekenwedstrijd op het binnenplein. De jury kwam tot de conclusie dat ze allemaal de eerste prijs verdienen.

In het dorpshuis is een tentoonstelling van foto´s uit de Groninger Scheurkalender, die Groningen beweegt en wij bewegen mee! Wat beweegt jou? als motto heeft. Het dorpshuis organiseert eromheen activiteiten.

Stephen heeft er vrijdagmorgen zin in.

De tentoonstelling is nog vier dagen te zien: eerste en tweede paasdag, zaterdag 23 april en zondag 24 april (van 10 tot 16 uur). De meeste activiteiten hebben al plaatsvonden. Paasmaandag is er van 11 tot 12 uur nog paaseieren zoeken en van 19.45 uur tot 22 uur een pubquiz.

Eerder verscheen op mijnhogeland.nl:
Stephen zit barstensvol ideeën
mijnhogeland.nl/2021/06/06/51526b/