Lichte teleurstelling. Waar is de zee?

De studenten, met tweede van rechts Tim.

Ze zien de dijk bij Noordpolderzijl en daarachter verwachten ze direct de zee. Een tegenvallertje als ze eenmaal op de dijk staan.

Tim Bos legt uit dat het laagwater is en dat je de zee op deze wat heiige dag zelfs niet in de verte kunt zien.

Studenten van de hogere landbouwschool in Dronten maken een, zoals ze het noemen, Toer de Boer. Dat ze op het Hogeland vertoeven, komt door Tim (20). Hij komt uit Eenrum, zijn ouders hebben een akkerbouwbedrijf in Uithuizen.

´We zitten bij elkaar op school en wonen in hetzelfde studentenhuis. Dit weekend laten we elkaar het gebied zien waar we vandaan komen´, vertelt de tweedejaarsstudent. En dan mag het zeehaventje natuurlijk niet ontbreken in het programma.

Eerder deze ochtend toonde hij de groep, van wie slechts twee jongeren geen landbouwachtergrond hebben, al de omgeving van Eenrum. Na Noordpolderzijl rijden ze naar het zuiden, via Roden, Noord-Sleen en Hardenberg.

Ondanks de niet zichtbare zee zijn ze enthousiast over Noordpolderzijl. ´Dit heb je niet in Brabant. Mooi om een andere hoek van het land te zien´, zegt de een. ´Lekker even een dagje een andere lucht snuiven´, zegt de ander.
Andere lucht?
´Ja, een keer geen bier.´