Rob draait proef met ´Broodkapje en de hongerige wolf´

Rob Vlaar leunt in de wagen op het raamkozijn en blikt naar buiten, mijmerend over de toekomst. Plannen zat immers.

De bakker/muzikant probeert deze zaterdag de oven – deels gemaakt van Winsumer klei – uit en doet dat samen met Peik Suyling en Peter Schmidt uit Amsterdam. De wagen staat op het terrein van voormalig schoolgebouw De Holm aan De Streekweg in Den Andel.

Broodkapje en de hongerige wolf

Kunstenaar Peik kwam in 2012 op het idee van bakkerij Eenvoud. Peter is ´stoker van het eerste uur.´ Inmiddels zijn er mede dankzij hun inspanningen meerdere bakkerijen verspreid over Nederland, waaronder in Pieterburen en Hongerige Wolf. Die in Den Andel wordt de derde in Groningen. Broodkapje en de hongerige wolf is de toepasselijke naam.

Rob kijkt hoe het met de focaccia staat, een Italiaans broodje. Achter hem Peter, op de achtergrond kneedt Peik het deeg.

De sociale bakkerijen hebben als doel om mensen bij elkaar te brengen. Dit gebeurt onder de paraplu van het Feest van Eenvoud. Peik: ´Het is erg leuk dat ook in Groningen bakkerijen ontstaan. Samen vormen we een collectief en werken we samen.´

De oven bevindt zich in een wagen die in bruikleen is van Hongerige Wolf. Rob: ´Uiteindelijk moet de bakkerij in een uitbouw van De Holm komen. En zo zijn er veel meer plannen. Dan kun je denken aan muzikale omlijsting op de zaterdagen dat de bakkerij en De Holm open zijn. Maar dan moeten we eerst van corona af zijn. Ik kijk er erg naar uit.´

Eerder verscheen op mijnhogeland.nl:
Bakkerij Stoet: Daan en Rob kunnen er niet tegen bakken
mijnhogeland.nl/2020/12/04/40412/