Met gasten uit Roemenië rondkijken in Noordpolderzijl

Chris, Evianne, Angelina (met Shira, een Shiba Inu), Giorgiana en Raluca. Op de achtergrond dansers uit Bolivia die voor het eerst kennismaken met Noordpolderzijl.

Rondkijken in de stad Groningen leek ze maar niks, naar de zee gaan daarentegen wel. Vandaar dat Chris, Evianne en Angelina van Dijken vrijdag rond het middaguur met hun Op Roakeldais-gasten Giorgiana en Raluca in Noordpolderzijl te vinden zijn.

Engels is de voertaal. De twee Roemeense danseressen zijn onder de indruk. Beautiful, nice and silent! Prachtig vinden ze het. En stil!´We komen uit een stad met 300.000 inwoners, Cluj-Napoca. Daar is altijd geluid.´

De Middelstummers zijn voor het zevende keer gastgezin voor het internationaal dans- en muziekfestival. Chris neemt er elk jaar een weekje vrij voor van zijn werk.

En daarna moeten we heel snel naar Warffum

´Zo´n week word je geleefd, maar het is geweldig om mee te maken. Wij proberen zoveel mogelijk optredens van onze gasten bij te wonen. Dinsdagavond zijn ze gearriveerd en maandagmorgen vertrekken ze naar Burgum, waar ook een dansfestival is. En zondagavond hebben we met de andere twaalf gastgezinnen in Middelstum en Kantens nog een afsluitend barbecuefeestje.´

Het is eb en de zee is alleen in de verste verte te zien. Daarom neemt Chris zijn gasten en dochters nog mee naar de Eemshaven. ´En daarna moeten we heel snel naar Warffum.´