Ook opa Henk maakt jacht op Pokémon

Opa Henk tussen de jongeren van Winsum.

In no time verzamelen zich vrijdagavond veertien Pokémon GO-liefhebbers bij de speeltuin in De Brake I. Ze maken met succes jacht op Regirock. Tieners, twintigers, dertigers en… opa Henk Klatter van 69.

´Ik doe Pokémon GO uit hobby, het houdt je in beweging. Deze melding kwam goed uit, want het werd weer eens tijd om punten te scoren.´ Opa Henk heeft het een-na-hoogste level, 39. Daar kunnen zijn spelcollega´s bij de speeltuin niet aan tippen.

Het dorp Winsum heeft volgens Henk acht gyms, plekken waar Pokémon kunnen verschijnen. ´Ik zit bij diverse WhatsAppgroepen. Mijn gebied omvat Winsum, Baflo, Den Andel en Pieterburen. We kregen een melding dat we hier moesten zijn. Mijn vrouw houdt ook van het spelletje, maar ja, we pasten samen op de kleinkinderen.´

De inwoner van Den Andel, die ook wadloopgids is bij Dijkstra Wadlooptochten en vrijwilliger bij Het Groninger Landschap, is zeker niet de oudste fan van het spel. ´In het Noorderplantsoen in de stad doet een vrouw van 89 mee.´