Terra-leerlingen fanatiek bezig op de vroege ochtend

Wiebe Scheeres (blauw sportshirt) met zijn leerlingen.

WINSUM Om kwart voor tien ‘s ochtends al fanatiek bezig zijn. Leerlingen van Terra Winsum draaien hun hand er niet voor om. Een groepje doet onder leiding van gymdocent Wiebe Scheeres allerlei oefeningen op een veldje nabij de spoorwegovergang aan de Meeden.

Scheeres: ‘Dit is een bootcamp, een gezamenlijke training in de openlucht. We leggen een parcours rond de school af met zeven onderdelen. Het is een project van een stagiaire van de ALO. Hij onderzoekt welke sporten leerlingen kiezen als ze de vrije keuze hebben bij gym. Hij kan er helaas zelf niet bij zijn vandaag.’

We willen toch niet een beetje fanatiek op een foto staan!

Veel tijd om nog meer vragen te beantwoorden, heeft de gymdocent niet. Ze moeten verder, op naar het volgende onderdeel. Maar eerst nog even een fotootje. Een paar jongens willen beslist niet gekiekt worden en weten niet hoe snel ze een stap opzij moeten doen. Gevraagd naar de reden: ‘We willen toch niet een beetje fanatiek op een foto staan!’