Monique in training voor haar eerste marathon

De tegenstelling is groot. Haalde ze drie jaar geleden mijnhogeland.nl met een gebroken voet en was ze gekluisterd aan een rolstoel, nu is Monique Medema-Dokter (51) in training voor haar eerste marathon.

Op Bevrijdingsdag rent Monique met haar labrador Bono een rondje Winsum, met een extra lusje een lengte van 12 kilometer. Ze is bijna terug in Rasquert.

Haar wedstrijd- en trainingsprogramma is afgestemd op de marathon van Amsterdam op 24 oktober. ´Vooral de drie laatste maanden zullen pittig zijn. Mijn doel is om de marathon binnen 5 uur uit te rennen en dus geen moment te wandelen.´

Door een hernia en bijna aansluitend haar gebroken voet is Monique lang uit de running geweest.

´Pas afgelopen september ben ik weer begonnen met rennen. Het scheelt dat ik een sportmaatje heb. Jet van Dijk en ik hebben ons aangesloten bij Artemis in Winsum. Meetrainen bij de club past trouwens niet altijd in ons trainingsschema.´

Heel af en toe speelt haar voet nog op. Tijdens het hardlopen heeft ze er geen last van. ´Mijn fysiotherapeut vindt het wonderbaarlijk dat ik er zo weinig naweeën van heb. Ik mag niet mopperen.´

De halve marathons van Egmond aan Zee, Haren en Kampen en de Monnikenloop op Schiermonnikoog (16,1 kilometer) renden Monique en Jet dit jaar al ter voorbereiding.

´Mijn pr op de halve marathon is 02:09:47. Die liep ik in coronatijd onder begeleiding van Janneke Goossen-Cazemier uit Warffum. Jet had dezelfde tijd, normaal is zij sneller dan ik.´

De twee hebben nog een mooi sportief uitstapje op het programma staan. ´In juli gaan we naar Slovenië om naar de top van de berg Triglav te wandelen. Het is met 2864 meter de hoogste berg van het land.´

Eerder verscheen op mijnhogeland.nl:
Monique knipt altijd door, gebroken voet of niet
mijnhogeland.nl/2021/08/08/k