Broers Siebren & Arne verdienen een zakcentje bij met fruitverkoop

Siebren (links) en Arne.

De broers Siebren (15) en Arne (13) Boerhave verdienen een zakcentje bij door appels uit eigen tuin te verkopen. ´We vinden het hartstikke leuk om ons hiermee bezig te houden in de vakantie.´

Hun kraampje staat naast het picknickplaatsje even buiten Warfhuizen, op grond van de gemeente.

Deze zaterdag in augustus knippen ze de heg. ´De heg was te hoog zodat het bordje op het kraampje niet te lezen was voor mensen die het dorp uitkomen. We doen direct de hele heg, tenslotte gaf de gemeente ons toestemming om het kraampje hier neer te zetten.´

De broers kunnen goed overweg met de heggenschaar.

De zaken gaan best goed, zeggen de broers. ´We verkopen een vroege appel, beauty of bath, een oud Engels ras. De appels zijn zeer geschikt voor desserts en salades. We hebben wel gemerkt dat mensen soms een zak meenemen zonder af te rekenen. Dat is jammer. Je kunt contant betalen of met een tikkie. Het geld halen we uit voorzorg enkele keren per dag uit het kistje.´

Het assortiment is inmiddels uitgebreid met vijgen en bramen. De groenten zijn nog niet klaar. Over een tijdje komen er ook pompoenen en stoofpeertjes te liggen. ´En met onze buurvrouw hebben we afgesproken dat we haar pruimen gaan verkopen.´

Het stalletje kregen ze van een inmiddels verhuisde buurvrouw die het jarenlang vulde met groenten, fruit en huisgemaakte producten.