Naast de kerk woont bofkont Wilma

Een huis in Zuurdijk met de naam De Bofkont. Daar moet wel een mooi verhaal achter zitten!

Klopt, zegt Wilma (59), de eigenaar en bewoner van de voormalige meesterswoning en – hoe toevallig – docent van beroep.
Zíj is de bofkont.

´Ik ben blij dat ik gezond ben, zowel lichamelijk als geestelijk niks mankeer en dat ik in dit leuke dorp mag wonen. Ik heb de liefde in mijn leven, een lieve vriend, en liefdevolle mensen om mij heen. Dat is het allerbelangrijkste.´   

´Natuurlijk heb ik ook mijn ups en downs gehad, net als iedereen, maar ik ben er altijd ongeschonden uitgekomen. Al met al is mijn leven top. Daarom zeg ik vaak: ik ben een bofkont.´

Het meestershuis, links de voormalige openbare lagere school waarin twee appartementen zijn gevestigd.

Dat de naam op het huis prijkt, dankt ze aan haar partner Rikkert. ´In het geheim heeft hij op oudjaarsdag 2012 het naambordje gemaakt. Rond middernacht vroeg hij mij om naar buiten te komen. Hij had voor het bordje een doekje voor gehangen dat ik mocht wegtrekken.´

´Hartstikke leuk natuurlijk. Ik dacht: jij hebt goed geluisterd naar wat ik belangrijk vind. Dat zijn de kleine dingen, zeggen sommigen misschien, maar dat zijn voor mij de meest wezenlijke dingen in het leven.´

Na enkele weken vroeg Rikkert haar of hij het bordje weer weg moest halen. Geen denken aan! En zo kan het dat de voormalige meesterswoning al tien jaar De Bofkont heet.

´Grappig is dat puzzeltochten soms langs mijn huis gaan. Dan hoor je de groepjes de opdracht voorlezen: hoe heet het huis naast de kerk? En als ik buiten ben vragen bezoekers van de kerk mij soms waarom mijn huis zo heet.´