Plezier op Schier voor tweedeklassers HHC

Vooral Hogelandsters zijn deze zonnige najaarsdag te vinden op het strand aan het einde van de Badweg. De tweedeklassers van Het Hogeland College in Warffum hebben op Schiermonnikoog een driedaags kamp.

De 125 leerlingen en begeleidende docenten en tutoren (bovenbouwleerlingen die meehelpen met de organisatie) vermaken zich deze vrijdagochtend met spelletjes als weerwolven en voetballen. Anderen kiezen ervoor om pootje te baden of te chillen.

Het gezelschap verblijft in twee kampeerboerderijen. Om twaalf uur stappen ze op hun rode huurfietsen om hun bagage op te halen. De boot naar Lauwersoog vertrekt om half twee.

Krista Werensteijn, docent natuurkunde techniek en mentorcoach van klas 2, is tevreden over het verloop van het kamp. ´Alles loopt op rolletjes. De groep is heel positief, je hoort geen geklaag en iedereen helpt mee. En het weer is natuurlijk fantastisch.´

Krista heeft vaker met het bijltje gehakt, eerst bij Terra Winsum en de laatste zes jaar bij HHC. ´Meestal denk je van tevoren: dat wordt weinig nachtrust en de hele dag aanstaan – van ´s morgens vroeg tot ´s avonds laat en zelfs ´s nachts. Met dit kamp valt het reuze mee, ik ben gewoon fit.´

Traditioneel houdt de havo-vwo-school op Schier het kennismakingskamp voor eersteklassers, met als vaste onderdelen een kampvuur op het strand en een bonte avond. De pandemie dwong vorig jaar tot een alternatief programma. Maar, luidt een oud gezegde, wat in het vat zit, verzuurt niet.