Sjors heeft na een oproep meer tennisballen dan ooit

Zestig tennisballen waren ze al kwijtgeraakt. Reden voor Wouter van der Laan en Miriam de Boer om voor hun huis in Pieterburen een groot bord te plaatsen, uit naam van hun golden retriever Sjors.

Het is een idee van horecaman Wouter. ´Sjors is 1,5 jaar oud en kan bijna apporteren. Hij kan opzoeken, oppakken en – bijna – terugbrengen. Vaak laat hij de tennisbal onderweg slingeren. Dat liep aardig in de papieren. Binnen een paar maanden was hij er al zestig kwijtgeraakt. Dat moet anders, dacht ik, en in december heb ik het bord in de tuin gezet.´

Het is ondertussen het meest gefotografeerde bord van Pieterburen

In een bak kunnen de mensen de gevonden ballen deponeren. En dat gaat boven verwachting goed. ´Nu weet natuurlijk iedereen dat ze van Sjors zijn, eerder niet. Veel ballen komen terug en op een dag zaten er zelfs honderd in in de bak. Een cadeautje van iemand, ik weet inmiddels van wie. Het gebeurt vaker dat mensen tennisballen kopen en erin gooien. We hebben er nu meer dan ooit.´

Wouter en Miriam krijgen veel reacties op hun oproep. ´Het is ondertussen het meest gefotografeerde bord van Pieterburen. Het gebeurt zeker driemaal per dag dat toeristen er een foto van maken.´