Bikkel Boelo ´surft´ zo snel als een fietser

Martin en Onne zien dat Boelo het kunstje al goed beheerst. Daar gaat-ie, met de boodschappentas van de Coop.

IJs- en ijskoud is het deze zondag. Voor Boelo van Dijken (11) allerminst reden om binnen bij de warme kachel te blijven.

Onder deze extreme omstandigheden kun je mooi windskaten, dacht hij. ´Uit de schuur heb ik mijn skateboard en een stok gepakt en van de kapstok een boodschappentas. Die heb ik aan de stok vastgespijkerd zodat ik een zeil heb.´

Boelo is al urenlang bezig op het fietspad aan de westkant van het dorp. Op wat vroeger de provincialeweg was, laat hij zich meevoeren door de wind en loopt weer terug. Niet één keer, maar tientallen keren. Onvermoeibaar is de jonge Mensingeweerster.

Daar gaat Boelo, Onne rent mee.

´Op dit gedeelte waait het hard. Zeker bij harde windvlagen, vlieg ik vooruit. Dan ga ik zeker zo snel als een fietser.´

Zijn broertje Onne (8) vergezelt hem sinds een kwartiertje en wil straks ook nog poging wagen. Voorlopig rent hij met Boelo mee. Beiden zijn flink ingepakt en blijven warm door het bewegen. ´Nee, we hebben geen last van de kou´, zegt Boelo beslist.

Hun vader neemt poolshoogte, even kijken hoe het met zijn bikkels gaat.
´Ja, Boelo is inventief´, zegt Martin lachend.
Boelo: ´Als het morgen nog zo hard waait, ben ik hier weer.´