Duo Hessel & Ineke een verrassing voor 50-jarige Eddie, of toch niet?

Eddie (links) geniet van het optreden van Hessel & Ineke.

Zijn 50ste verjaardag zal Eddie Dijkema niet snel vergeten. Het duo Hessel & Ineke treedt een halfuur voor hem op met oude Nederlandstalige hits. Familie, vrienden en buren genieten mee.

Zijn vrouw Simone is de aanstichter. ´Ik las dat Hessel & Ineke weer on tour gingen. Ik dacht: laat ik Hessel maar even een berichtje sturen. Hij en Eddie hebben samen op de chauffeursopleiding gezeten. Hessel is vrachtwagenchauffeur geweest.´

Echt een verrassing was het niet meer, vertelt Eddie eerlijk. ´Op Facebook plaatsten Hessel & Ineke een overzichtje van hun optredens vandaag. Daar stond Winsum ook bij. Toen had ik een donkerbruin vermoeden.´

Misschien had de Winsumer rechercheur moeten worden in plaats van chauffeur, want van de komst van de enorme Abraham in de tuin was hij eveneens op de hoogte. Veel speurwerk was daar trouwens niet voor nodig. ´Toen ik vrijdagavond thuiskwam, lag het bonnetje op tafel.´

Jarige job Eddie met Simone. Links Hessel & Ineke.

Simone kan er wel om lachen. Vooral ook omdat het optreden bij de jarige job in de smaak valt. ´Het is leuk, geweldig!´, aldus Eddie. Zijn vrouw is 48 en zal er over twee jaar ook aan moeten geloven. ´Ik heb nog alle tijd om iets te verzinnen.´

De eigenlijke verjaardag was donderdag, maar toen was Eddie met zijn vrachtwagen onderweg. Voor een Deense firma vervoert hij hoofdzakelijk meubels. ´De laatste maanden heb ik veel bockworst en knakworst gereden. De bockworst in de schappen bij Albert Heijn heb ik waarschijnlijk gebracht.´

Over vlees gesproken, na de laatste noten van de truckershit Met de vlam in de pijp zet het gezelschap het feest voort met een barbecue. Het zangduo – afkomstig uit Sneek – stapt in de bestelbus, op naar hun volgende coronaproof optreden.