Vanuit zeecontainers naar het eerste kijken

Belangstellenden volgen de takelklus. Links Mariëlle Mulder, secretaris van de club, die het spektakel vastlegt met de smartphone.

Een grote kraan takelt twee zeecontainers over de kantine van voetbalvereniging Eenrum. Ze dienen met ingang van het nieuwe voetbalseizoen als veranda. Naar het voetbal kijken vanuit zeecontainers…

Bedenker en bestuurslid Remco Vos kijkt tevreden toe. ´We wilden eerst een veranda van hout met staal, maar dat werd veel te duur. Dit is stukken goedkoper. De zeecontainers hebben al een vloer, wand en dak. Wat je niet nodig bent, haal je eruit´, vertelt Remco, in het dagelijks leven projectleider bij een architectenbureau.

Remco kijkt toe hoe zijn vrouw Karina en dochter Vera samen met Eric Schoenmakers de bestickering lospeuteren van de twee zeecontainers. Hond Pleun vindt het allemaal best.

´De containers zijn één keer gebruikt, om vanuit China deze kant op te komen. De zijkant krijgt een glazen wand en er komt een nieuwe vloer in. En we gaan ze schilderen, antracietgrijs.´

Met de realisering van de veranda is de grootscheepse aanpak van het voetbalcomplex zo goed als afgerond. De succesvolle huisverloting – een initiatief van Eric Schoenmakers, Hans Oorebeek en Margreet Stuurwold – vormde de financiële basis van dit alles. De loting die landelijk de aandacht trok, bracht tegen de vier ton op.