Platen van Ichthus komen Lena en Rene goed van pas

Lena en Steven leggen de platen op de aanhanger.

Terwijl Steenhuis Sloopwerken korte metten maakt met het voormalige schoolgebouw van Ichthus in Baflo laden Lena Imbos en Steven Hoeksema platen op een aanhangwagen.

´Veertig stuks hebben we gekocht van de sloper, dat betekent vier keer op en neer rijden naar de Eenrumerweg´, vertelt Steven. ´Dit noemen ze hergebruik. De spijkers eruit halen wordt trouwens nog een hele klus.´

Hun ´opdrachtgever´ is Rene Hazekamp, de partner van Lena en vanaf 24 december 2020 officieel haar echtgenoot. ´We gebruiken de platen voor een schuurtje met overkapping bij ons huis, een voormalig boerderijtje. Rene is nu aan het werk, hij is automonteur. Steven is onze huisvriend. We vormen samen een hobbyklusteam. We helpen elkaar altijd.´

De zoon van Lena heeft op Ichthus gezeten, dat geeft deze klus een bijzonder tintje.

En dat waren de wc-deuren.

Cdbs Ichthus en obs Noordewier zijn in 2018 in de Marciaborg getrokken. Het oude gebouw van Noordewier (voorheen Mathenesseschool) ging dat jaar al plat. Steven, tegenwoordig wonend in Leens, zat in de jaren vijftig nog op de openbare lagere school aan de Kruisstraat. Dat gebouw staat er nog en is in gebruik als woning.

Op de plek van Ichthus aan de Gebroeders Gootjesstraat zou de nieuwe brandweerkazerne komen. Dat plan is in de ijskast gezet.