Een hersenkraker van hobbybrouwer Cees op de Lentefair

Cees Mulder staat zaterdag met zijn bier, cider en whisky op de Lentefair in zijn woonplaats Adorp. Vooral mannen tonen belangstelling voor het product van de hobbybrouwer.

Niet alleen zijn geestrijke vocht trekt de aandacht, ook het bord naast zijn kraampje: Bestel 1 bier voor de prijs van 2 en u ontvangt de volgende gratis. Je ziet bezoekers de puzzel ontrafelen, waarna er bij de meeste wel een lach af kan. En de stemming is al vrolijk, mede door de aanwezigheid van de muziekvereniging Adorp.

De opgedane ervaring op de kleuterschool komt na meer dan zestig jaar mooi van pas

Sinds vijf jaar brouwt de man op klompen zijn eigen bier: Cordaete Cornelis Speciaalbieren. ´Tien soorten bier en één cider. Mijn aanvankelijke bedoeling was om alleen whisky te stoken, maar daar moet je ook bier voor brouwen. Nu is bierbrouwen de hoofdmoot´, zegt de 68-jarige die voor zijn pensionering kraanmachinist was bij Ad Nooren in Garnwerd.

De flesjes zijn voorzien van een zelfontworpen etiket met een fraaie cartoon van de brouwer. De opgedane ervaring op de kleuterschool komt na meer dan zestig jaar mooi van pas. ´Het is printen en vervolgens uitknippen en plakken.´

Cees brouwt voor vrienden, bekenden en familie. Voor liefhebbers organiseert hij geregeld bierproeverijen bij hem thuis.

De muziekvereniging Adorp luistert de Lentefair op.