Klein klusje op weg naar huis

De medewerker van MUG Ingenieursbureau noemt het een ´mooi, klein klusje op weg naar huis.´ Op de Parallelweg in Bedum heeft hij een cilinder uit het asfalt geboord. Op het wegdek liggen twee plastic zakjes met daarin de boorkern en wat funderingsmateriaal. In twee potjes zit klei. Daarnaast staat een laptop.

´We laten dit onderzoeken door KOAC in Groningen. We doen het niet zelf. Een slager keurt zijn eigen vlees niet´, zegt de medewerker, terwijl hij het gat vult met zogeheten Koudasfalt en daarna de precieze locatie vastlegt met behulp van gps.

MUG Ingenieursbureau heeft zijn wortels in Bedum

In het laboratorium wordt vooral gekeken of het asfalt teerhoudend is. Is dat het geval, dan zal de afvoer op een andere wijze dienen te gebeuren dan bij schoon asfalt. Ook wordt aan de hand van de dikte van het asfalt bepaald hoeveel in totaal moet worden afgevoerd.

De strook asfalt tot de even verderop gelegen Stationsweg verdwijnt in verband met de herinrichting van het stationsgebied. Klinkers komen ervoor in de plaats.

MUG Ingenieursbureau is gevestigd in Leek, maar heeft zijn wortels in Bedum. Jakob van Dijk richtte het bedrijf in 1984 op. In 2003 nam hij afscheid van het bedrijf.