Anne aan de wandel met zijn drie ´piranha’s´

Anne met vanaf links Sascha, Eemy en Nora.

´Ze zijn ontzettend fel, het zijn net piranha´s. Ze willen weleens in je voet happen, maar bijten niet door. En ze luisteren goed.´

Anne Brondsema laat de drie honden Eemy, Nora en Sascha uit in Baflo. ´Moeder Eemy is een kruising van een Maltezer leeuwtje en een terriër. Sascha is net als haar moeder. Nora is jack russell-achtig. We zijn zeer aan ze gehecht.´

Eemy is gevonden in de Eemshaven

´Eemy hebben we bijna 12 jaar. Hoe oud ze is, weten we niet precies, maar we denken 13 jaar. We hebben haar uit het asiel gehaald. Ze was gevonden in de Eemshaven. Daar heeft ze haar naam aan te danken. Ze was drachtig toen we haar kregen. Drie puppy´s hebben we weggegeven, Nora en Sascha hebben we gehouden.´

Drie, vier keer per dag moeten de honden eruit. Feikje, de vrouw van Anne, neemt elke ochtend om zes uur de eerste ronde voor haar rekening.

Zo´n wandeling is goed voor hun spieren, want de honden trekken behoorlijk aan de riem. ´Ze hebben flink wat kracht.´

Anne stopte met werken en viel in een zwart gat

Voor Anne is het uitlaten een aardig tijdverdrijf. ´Drie jaar geleden ben ik gestopt met werken, sinds april dit jaar ben ik officieel met pensioen. Ik viel in een zwart gat, het eerste jaar was verschrikkelijk. Daarna ging het snel bergopwaarts. Ik ben blij dat ik al vrij jong stopte, want zo´n rotjaar meemaken als je bijvoorbeeld 66 bent, lijkt me nog vervelender.´

De Bafloër werkte 41 jaar lang in de voorbewerking van de scheepsbouw. Met schepen heeft-ie nog altijd een beetje, hobbymatig. ´Ik heb een bootje en dat betekent onderhoud. Dan rommel  ik een beetje aan.´