Grondwerker Tessa (23) werkt het liefst met mannen

´Heerlijk de hele dag in de buitenlucht werken. Lekker gezond! En met mannen.´ Grondwerker Tessa de Vries (23) heeft het naar haar zin bij Oege de Jong, het bedrijf dat opdracht van Rodin Broadband glasvezel voor snel internet aanlegt op het Hogeland.

Donderdag is Tessa met haar mannelijke collega´s aan het werk naast de Provinciale weg bij Mensingeweer, daarna gaan ze richting Winsum. In Lauwersoog was eerder dit jaar de start. In totaal leggen ze 320 kilometer kabel.

Als kind speelde ik al liever met jongens

De collega´s van Tessa zijn vol lof over haar. ´Zij is een fantastische kracht. Goed gekwalificeerd ook. Ze mag als een van de weinigen met de grote kraan de weg op´, zegt Jeroen, de voorman.

Mooie woorden voor Tessa, die naar eigen zeggen niets liever doet dan met mannen werken. ´Die zeuren niet zo, ik houd van aanpakken. Als kind speelde ik al liever met jongens.´

De Friezin maakt lange dagen. ´s Morgens om half zes gaat bij haar thuis in Steggerda de wekker en ´s avonds om zes uur is ze weer thuis. ´Ik vind het goed te doen. Het werk is tot dusverre ook niet zwaar. Maar misschien dat ik daar in de toekomst anders over denk.´