Een tuin vol uitspraken van een verse vijftiger

WINSUM Een voortuin vol spandoeken met uitspraken, de auto voorzien van een strik en een heuse rode loper met ballonnen naar de voordeur. Gert Lenting is vrijdag 50 jaar geworden en dat wordt voor de omgeving (De Brake 2 in Winsum) bepaald niet geheimgehouden.

´Dit soort zaken is mijn vrouw, dochters en zoon wel toevertrouwd. Ze zijn erg creatief. Dit is ook veel leuker dan een pop of een spandoek met de tekst drie keer toeteren. Toch?´

De spandoeken zijn voorzien van vaste uitspraken van de verse vijftiger zoals ´Het huift nait lekker weez´n, als´t mor veul is´, ´Wat ´n flauwkul abmoal´, ´Even voor alle duidelijkheid´ en ´Moet onmiddellijk verboden worden.´ Gert: ´Men vindt kennelijk dat ik sommige uitspraken vaker dan één keer bezig.´

Eigenlijk is het een dubbel feest voor de Winsumer. Op de kop af is hij ook 25 jaar in dienst bij de Rabobank. ´Dat hebben we donderdagavond uitgebreid gevierd.´

Op de verjaardag zelf hadden vrienden een ontbijt voor hem geregeld. Door de kinderen en echtgenote Gerda werd hij ´s ochtends overladen met cadeaus. Familie en vrienden komen de volgende dag om zijn verjaardag te vieren.

Vijftig worden voelt anders dan veertig, zegt Gert. ´Je staat nu toch echt aan de andere kant van de streep. Je weet zeker dat de helft van je leven erop zit.´