Yvonne waagt de stap en opent een hobbywinkel

BAFLO Al maanden wordt er geklust aan de Heerestraat 10 in Baflo. Daar begint Yvonne Berghuis eind november Yvonne´s Hobby Huis. Op de plek waar haar ouders dertig jaar een doe-het-zelfzaak hadden. Eerst onder de vlag van Happy Hobby (!) en later Fixet.

´Wij zijn al eventjes bezig met de voorbereidingen. Verven, de vloer leggen, nieuwe wanden maken. De kasten, toonbank en tafel hebben we gemaakt van steigerhout.´

Het ging Yvonne aan het hart dat haar ouders Jan en Sjouktje op 31 december 2016 de winkel sloten om met pensioen te gaan.  Ze waren in 1976 begonnen in de Lewestraat en in 1986 verhuisd naar de Heerestraat, pakweg 100 meter verderop.

´Bij mij begon het toch weer te kriebelen, ik ben met de winkel opgegroeid en hielp vaak mee in de weekenden. De contacten met de klanten miste ik. De doe-het-zelfzaak voortzetten, zag ik niet zitten, een hobbywinkel durf ik wel aan in Baflo. Hier direct in de buurt ontbreekt een dergelijke winkel en breien en haken is in.´

´Ik mag zelf ook graag creatief bezig zijn. Knutselen, decoreren en etaleren vind ik bijvoorbeeld erg leuk om te doen. We zien wel hoe het loopt. Ik heb er in ieder geval zin in.´

Ik krijg veel positieve reacties, mensen die blij zijn dat er weer een winkel komt op deze plek

De winkel is al grotendeels ingericht. Bolletjes wol en garen liggen klaar in een lange wandkast. Verder verkoopt Yvonne onder meer knutselmateriaal, verf en papier- en schrijfwaren.

De winkel is voorlopig alleen op vrijdagmiddag en zaterdag open. ´Ik houd mijn huidige baan bij de gemeente Loppersum aan. We gaan eerst kijken hoe het hier loopt. Ik krijg veel positieve reacties, mensen die blij zijn dat er weer een winkel komt op deze plek.´

In principe runt zij de winkel alleen, al zullen haar ouders, die boven de zaak wonen, bijspringen indien nodig.

Vrijdag 30 november is de officiële start, met van 13.00 tot 18.00 uur een open huis. ´Iedereen is van harte welkom om de winkel te komen bekijken.´