Nu alleen op de woning, in 2019 ook op de onderarm

Imko en Harma van Dijk zijn dol op elkaar. Zo erg, dat ze zelfs hun huis aan Loohof in Leens ernaar genoemd hebben: Enikkevandie.

´Imko heeft het bordje van mij gekregen voor ons tienjarig huwelijk. Hij werkt als voorman op boorplatforms op de Noordzee, veertien dagen op, veertien dagen af. Vrijwel elke avond rond zeven uur bellen we vijf minuten. We sluiten dan altijd af met: Enikkevandie´, vertelt Harma. Zij is zelf trouwens begeleidster bij coöperatie Klooster&Buren.

Het bordje is inmiddels aardig verweerd. ´Het is de hoogste tijd voor een nieuwe, misschien iets voor volgend jaar´, kijkt Harma in de richting van dochter Helene. ´O, is dat een hint?´, reageert die lachend.

In 2019 vieren Harma en Imko namelijk hun zilveren bruiloft. Harma: ´Dan laten we Enikkevandie op onze onderarm tatoeëren.´

Vanwege de originele naam wordt hun woning vaak opgenomen in puzzeltochten. En geregeld bellen mensen die er meer over willen weten spontaan aan. Helene: ´Laatst waren hier zelfs Engelsen aan de deur. Ze spraken Enikkevandie ook uit, dat was zó grappig.´