Bart is nog wel even zoet met omzagen

Bart markeert met oranje verf een boompje dat nog geveld moet worden.

WEHE-DEN HOORN  Bart Marsman markeert met oranje verf de bomen die nog tegen de vlakte gaan in het bos aan het Wehesterzandpad. En dat zijn er veel. De essentaksterfte heeft ook in De Marne hard toegeslagen.

Bart werkt voor de firma Noest uit Stegeren (bij Ommen). ´Ik ben anderhalve week geleden en ben zeker nog zes weken bezig. In totaal moet ik in 6 hectare bos van Staatsbosbeheer in deze omgeving aan de slag.´

Passerende fietsers en wandelaars geregeld een praatje met de man die geniet van zijn werk. ´Het is een mooi en vrij beroep. De meeste mensen zijn niet blij als ze mij aan het werk zien. Ik leg ze altijd uit dat dit echt nodig is. Soms breken takken spontaan af als ik met de machine een boom weghaal. Als dat bij een fietspad gebeurt, kan dat nare gevolgen hebben.´

De afgezaagde bomen worden versnipperd. Later vindt herplant plaats.