Sientje koestert uithangbord en laat het zeker hangen

´Zolang ik hier woon, blijft het bord hangen. Daarvoor is het mij te dierbaar´, zegt Sientje Knol-Leegstra.

Het uithangbord vormt een vertrouwd beeld in het laatste deel van de Hoofdstraat richting de polder. Het timmerbedrijf in Vierhuizen bestaat echter al tien jaar niet meer.

´Mijn man Bertus had hier sinds 1968 een aannemersbedrijf, eerst met zijn vader en later alleen. Ze hadden het overgenomen van een oom. Na zijn pensioen in 2008 gebruikte mijn man de werkplaats nog om te hobbyen. Een half jaar geleden is hij helaas overleden.´

´Onze dochter Willeke maakte het bord in 1986. Ze vindt het leuk om dit soort dingen te maken, ze knutselt nog altijd graag. Daarom alleen al zal ik het niet weghalen. En ook aan het bedrijf bewaar ik goede herinneringen, al ging het altijd met ups en downs. Gelukkig hadden we een vaste klantenkring.´