Ook de ijsmeester timmert mee, dat is zijn werk

Da´s een mooie combinatie, timmerman én ijsmeester zijn. Vooral als je op Sportpark Meij bezig bent een gebouw neer te zetten voor de ijsclub.

Bennie Brouwer uit Uithuizermeeden vervult beide functies. Bij Bouwbedrijf Veldman is hij voorman/timmerman en bij ijsvereniging Meister Scheuvel ijsmeester.

Bennie: ´Een clubgebouw is al jaren een wens van ons. De afgelopen jaren moesten we ons behelpen met een noodgebouwtje. Dat was niet ideaal. Er zijn straks meerdere gebruikers, waaronder de hondenclub.´

Met zijn collega´s van Veldman (Uithuizermeeden) en metselbedrijf Sterenberg (´t Zandt) is Bennie deze woensdagochtend in touw. ´We moeten voor de winter klaar zijn, voor de start van het schaatsseizoen. Hopelijk krijgen we een winter waarin we een aantal weken kunnen schaatsen.´

Bennie bouwde acht jaar geleden ook mee aan de nieuwe kantine en kleedaccommodatie van sv De Heracliden.