8-jarige Aram directeur van Legomuseum

Aram is thuis, dus is het museum open.

Op de Texelse Legodag dacht hij: dat wil ik thuis ook. En zo geschiedde. Sinds eind augustus heeft de 8-jarige Aram Woensdregt in Pieterburen zijn eigen Legomuseum.

Dat komt mooi uit. ´Open´ vermeldt het bordje voor de woning aan de Hoofdstraat. Niet lang trouwens, want Aram heeft het bordje met ´dicht´  al in handen. ´Ik moet zo even het dorp in.´

Het museum is alleen geopend als de directeur thuis is. Want hij moet natuurlijk wel uitleg geven en eventuele vragen beantwoorden. ´Na schooltijd is het museum geopend, dus vanaf half drie ´s middags, en in het weekend. Op maandag is het gesloten. Dan heb ik paardrijden en dammen.´

Aram bij zijn trots.

Hij heeft een mooie spoorbaan gemaakt met allerlei bouwsels. En er is een aparte Star Wars-afdeling. De komende tijd wil hij het geheel uitbouwen met een vliegveld en verder verfraaien.

Geregeld komen er mensen langs, vertelt Aram, leerling van montessorischool De Getijden in zijn dorp. ´Sinds ik in de schoolkrant heb gestaan, komen er best wel vaak mensen uit het dorp. Bekenden mogen gratis kijken. Vreemde mensen betalen 50 cent. Ik heb een lint gespannen, waar de bezoekers achter moeten blijven. Ze mogen niet aan mijn Lego komen.´

Aram deelt de ruim bemeten kamer met zijn 5-jarige broertje Roemer. ´De bedden mogen zo langzamerhand wel de kamer uit. En als jij over een jaar of tien het huis uitgaat, neem ik het museum over´, grapt zijn vader. Aram: ´Nee hoor, dan neem ik alle Lego mee naar mijn huis.´