Van hobbelig naar een biljartlaken in Warffumerbos

Het wachten is op nieuw asfalt dat Strukton-medewerkers vanaf Breede aanvoeren.

Het leed voor fietsers, voetgangers, scootmobilisten, hardlopers en andere gebruikers is bijna voorbij.

De gemeente Eemsmond laat het 1700 meter lange pad in het Warffumerbos – tussen de Onderdendamsterweg en Breede – asfalteren. Het behoorde zonder meer tot de slechtste op het Hogeland. Vooral in het bos was het een crime door alle oneffenheden. Inmiddels ligt het er zo vlak als een biljartlaken bij.

Uitvoerder Sven van ´t Hull van Strukton: ´We zijn hier met een ploeg van tien man bezig. Twee dagen asfalteren we, daarna moeten we de zijkanten nog netjes afwerken. Eind deze week kan het pad weer worden gebruikt.´

Sven heeft goed nieuws voor de mensen die zich ergerden aan de smallere gedeeltes. ´Het pad wordt overal 1,20 meter breed.´