Hobbyfotograaf Rik verzot op het Groninger landschap

ULRUM Landschappen en boeren mag hij graag fotograferen. Geen wonder dat Rik de Wind (28) uit Ulrum op een vrijdagochtend kijkt naar een oogstende aardappelboer aan de Leensterweg, even buiten zijn woonplaats.

´Moet je die machines eens zien! Zo machtig, zo groot! En die prachtige lucht!´

Rik is helemaal verzot op het Noord-Groninger landschap. Hij weet precies wat maatschap Tromp aan het oogsten is. ´Het is de Gala, een buitenlandse aardappel. De boer wil die ook graag in Nederland omdat het de perfecte aardappel is.´

´Ik fotografeer puur als hobby. Ik doe er verder ook niks mee, behalve de foto´s bewerken en archiveren. Eline, mijn vrouw, heeft mijn enthousiasme aangewakkerd. Zij fotografeert professioneel, naast haar baan bij een pensioenfonds. Bruidsreportages doet ze veel. En ze heeft het niet van een vreemde. Haar vader, Johan Aalvanger, mag ook graag fotograferen, vooral landschappen.´

De hobbyfotograaf komt net van zijn werk. Hij heeft er een slaapdienst opzitten bij Cosis, voorheen Novo. Werkt inmiddels drie jaar bij woongemeenschap Het Hooge Heem in Winsum. ´Ben gistermiddag om drie uur begonnen met een gewone dienst. Tijdens de slaapdienst hoefde ik er niet uit. Het was een rustige nacht.´

Rik schoot vele foto´s. ´Deze vind ik persoonlijk de mooiste.´ Foto: Rik de Wind