Bijzonder, een Vietnamese toerfietser op het Hogeland

UITHUIZEN Wu Dynh (35) fietst de Noordzeeroute en heeft Uithuizen bereikt. Een zeldzaamheid, een Vietnamese toerfietser op het Hogeland.

Met zijn fiets is hij een uitzondering in zijn land. ‘In de tijd dat mijn vader en moeder jong waren, fietsten veel mensen. Inmiddels heeft bijna iedereen een motor, scooter of auto. Op mijn toertochten ben ik nog nooit een Aziatische fietser tegengekomen.’

Wu is een week geleden begonnen in Hamburg. Dit is zijn tweede dag in Nederland. ‘Ik vind het hier mooi. Het landschap spreekt me erg aan. Daarom fiets ik vaker in Europa. Eerder ben ik al in Oostenrijk en Frankrijk geweest.’

Hij houdt een rustig tempo aan, legt gemiddeld 60 kilometer per dag af, waarna hij een camping zoekt en zijn tentje opzet.

‘Het doel is Rotterdam, het hangt van mijn fitheid af wat ik daarna ga doen. Fiets ik naar het vliegveld in Düsseldorf of pak ik de trein. Ik zie wel.’