Softijs van geitenmelk: ´Iedereen staat versteld van de smaak´

Gert Werkman promoot het softijsje van geitenmelk.

Uniek in de wijde omgeving van het gehucht Broek: softijs van geitenmelk. Velen laten zich verrassen door de romige smaak, zegt Gert Werkman, werkbegeleider bij Stichting Keroazie.

Softijs is een van de vele producten die in de sfeervolle winkel bij de zorgboerderij worden verkocht. ‘We verkopen het al enkele jaren, maar het is nog niet zo bekend. We maken er ook geen reclame voor. Op het bord staat softijs,  we hebben er alleen een kunststof geit bijgezet. Pas in de winkel zeggen we dat het softijs van geitenmelk is. Wat de mensen niet kennen, willen ze vaak niet.’

Het is meerdere keren gebeurd dat een auto met gierende banden stopte omdat ze dachten dat een geit was ontsnapt

In uiterlijk verschilt het ijsje niet van een gewoon softijsje. Het verschil zit ‘m in de zeer romige smaak, zo wijst een test uit. Kortom, een heerlijk ijsje. Gert: ‘Bijna iedereen komt tot dezelfde conclusie. Mensen staan altijd versteld van de smaak. Ze hadden meestal iets heel anders verwacht.’

Wandelaars (Keroazie is stempelpost van het Pronkjewailpad) en fietsers komen geregeld langs voor een ijsje. Verder zijn er streekproducten te koop als sappen, jam, soepen, zelfgemaakte kaarsen, mollebonen en zelfs poffertpannen.

De 47-jarige Kloosterbuurder vertelt lachend dat hij de kunststof geit per ongeluk weleens te dicht bij de weg heeft gezet. ‘Het is meerdere keren gebeurd dat een auto met gierende banden stopte omdat ze dachten dat een geit was ontsnapt.’