Daniël, alias Bakfiets Piet, barst van de energie en positiviteit

Daniël pakt de trein naar Warffum.

´Sorry meneer, ik ben een paar minuten te laat. Mijn excuses.´ De vriendelijke krantenbezorger Daniël Verlinden (27) stopt zaterdagochtend even na half acht een Dagblad van het Noorden en Volkskrant in de bus. Een bijzondere ontmoeting volgt met een prachtkerel, bruisend van energie, levensvreugde en positiviteit.

Daniël heeft er al bijna een halve, druilerige dag opzitten. ´Ik stond om vier uur op en heb eerst mijn vaste krantenroute in Warffum gelopen. Daarna ben ik naar Winsum gefietst. Ze hebben me gevraagd om hier tijdelijk een wijk te lopen. Omdat ik opgevoed ben met het idee dat je elkaar moet helpen, heb ik ermee ingestemd. Je bent tenslotte collega´s van elkaar. Donderdag begon het en ik ga ervan uit dat ik deze wijk een week heb. Ze zijn bezig met nieuwe bezorgers´, weet Daniël, die ook nog eens middagkrant NRC bezorgt en twee dagen in de week de Ommelander (Courant).

Daniël en Annette verwachten in september een dochtertje. Zij moet binnen twee weken een  openhartoperatie ondergaan

Als de Warffumer klaar is met zijn route in Winsum stapt hij in de trein omdat-ie anders in tijdnood komt. Thuis doucht hij zich, eet even wat en vertrekt naar Groningen, waar hij werkt als fietskoerier voor FoodDrop. Maaltijden bezorgen voor een groot aantal restaurants. ´Ach, ik vind bezorgen leuk werk en heb geen enkele moeite met vroeg opstaan. Stappen doe ik niet meer sinds sportclub Veendam is opgeheven. Ik was een groot fan, woonde daar toen ook.´

Daniël gaat bijzonder spannende maanden tegemoet. Zijn vriendin Annette is zwanger. In september is ze uitgerekend. ´Bij de echo in het UMCG is een hartafwijking ontdekt. Dit betekent dat onze dochter binnen twee weken na haar geboorte een openhartoperatie moet ondergaan. Ja, dat is ontzettend spannend. We gaan ervan uit dat alles goed komt´, blikt hij optimistisch vooruit.

Ze hebben samen een zoontje van negen maanden, Milan. Annette heeft uit een eerdere relatie een zoon, de 6-jarige Ramon. Laten we hopen dat deze herfst de vlag in top kan aan de Abraham Luingestraat.

En dat Daniël in de laatste maanden van dit jaar als nieuwbakken vader weer vol verve de rol van Bakfiets Piet speelt, zijn grote hobby.

www.facebook.com/bakfietspietvansinterklaas