Markante dorpsfiguren op de foto voor de winterkledingmarkt

Een fotoshoot op een druilerige dag in het bekendste straatje van Garnwerd, de Burgemeester Brouwersstraat.

Petra Bergstra uit Winsum fotografeert de artistieke Marietta Rust uit het Reitdiepdorp. De derde in het gezelschap is Ingrid Nederhoed uit Feerwerd. Zij is de stylist en assisteert Petra, onder meer met het reflectiescherm.

Samen het resultaat bekijken.

Petra en Ingrid zijn (samen met de niet aanwezige Yvonne Suiveer uit Warfhuizen) van Ons pakkie-an, een ideële organisatie die tweedehandskledingmarkten op poten zet voor een goed doel.

Na Mensingeweer, Winsum en Warfhuizen is het dit jaar de beurt aan Feerwerd. De markt wordt op zaterdag 18 november van 10 tot 16 uur gehouden in dorpshuis d´Olle Schoul.

Ingrid en Petra voor molen De Meeuw.

Petra: ´De foto´s gebruiken we op Facebook om aandacht te vragen voor de markt en een oproep te doen voor winterkleding voor kinderen en volwassenen. Ook tasjes, sieraden, riemen en schoenen, mits in redelijke staat, kunnen bij ons worden ingeleverd.´ *

´De fashionshoot doen we altijd in de omgeving waar de markt gehouden worden, met locals die ingebrachte kleding dragen. Ingrid heeft twee markante figuren uitgekozen, molenaar Dirk Doeglas in Feerwerd is morgen aan de beurt. Ook fotografeer ik Tess nog, het buurmeisje van Ingrid.´

Dirk in zijn molenwinkel. Foto: Petra Bergstra

Dat het een sombere dag is vindt de hobbyfotograaf helemaal niet erg. ´Dit weer past goed bij winterkleding.´

De drie verlaten de Burgemeester Brouwersstraat en zetten koers naar het strandje bij Garnwerd aan Zee. De derde fotolocatie is het restaurant. Daar sluiten ze de sessie af met een cappuccino.

Spring-in-´t-veld Marietta ziet haar kans schoon op het strandje.

De opbrengst van de eerste drie edities ging naar de aanschaf en aanplant van bomen. ´We hadden daar zo´n nasleep van dat we nu gekozen hebben voor Stichting De Vakantiebank. Die biedt mensen met een inkomen rond de bijstandsnorm een onbezorgde vakantie aan op mooie locaties in Nederland.´

*De inleveradressen zijn: Feerwerd (Oosterweg 19), Garnwerd (Krassumerstraat 34), Winsum (Trekweg naar Onderdendam 10, Freesialaan 30 en Westerstraat 20), Rasquert (Meijmaweg 19) en Warfhuizen (Schoolstraat 7).