Een misverstandje waar de broers Ivan, Andy & Anson blij mee zijn

Ivan verkoopt de boksbal een flinke lel.

Een boksautomaat bij een Chinees-Indisch restaurant… Waar zie je dat nu? In elk geval bij Golden House in Winsum.

´Het was een misverstandje, waar we eigenlijk best blij mee zijn´, zeggen de broers Ivan (18), Andy (16) en Anson (16) Zhou. ´Elke avond zeggen we: moeten we niet even een paar keer slaan? Het is best wel lachen. We hebben ook weleens een groepje vrienden opgetrommeld voor een wedstrijdje.´

Hun moeder werd in mei gebeld door een automatenverhuurder. Of zij belangstelling had voor een boksbalautomaat. Zij veronderstelde dat het om een kauwgomballenautomaat ging. Een gevalletje miscommunicatie.

Anson staat op het punt om uit te halen.

´Een week later was de bezorging. Mijn tweelingbroer kwam naar mij toe: Anson, je moet even helpen. Ik zei: zo zwaar is dat apparaat toch niet? Bleek het dus om een boksautomaat te gaan van 110 kilo. Samen hebben we dat zware ding uit de vrachtwagen getild.´

´Er wordt best wel gebruik van gemaakt door passanten of mensen die bij ons komen eten. Sommige mensen zijn verbaasd dat de automaat bij ons staat. Wij hebben zoiets ook nooit bij een ander restaurant gezien.´

Vanaf links: Ivan, Andy & Anson…

Ivan was in het begin de grootste klant en dagenlang recordhouder. Een vriend verbrak het record nipt en nu staat het op 859 punten, op naam van een toerist die kennelijk zijn energie even kwijt moest. Dat zit de broers toch niet lekker: ´Wij proberen het record weer te verbreken.´

Voorlopig blijft de boksbal staan. ´Onze moeder vindt het best, als zij en de buurt er maar geen last van hebben.´

…kweken al aardige spierballen.