Altijd handig zo´n heftruck, weten ook Fritz, Sander & Kimberley

Dat een heftruck multifunctioneel is, blijkt in Saaksum. Kimberley Klop gebruikt hem om op comfortabele wijze een oldtimer schoon te spuiten.

Het is een Mercedes 306 D uit 1976. ´Uniek in deze vorm in Nederland. Onze vader heeft de vrachtwagen gebruikt voor zijn bedrijf´, zegt haar broer Fritz. Samen met zijn zwager Sander van den Brink is hij de schuur aan het opruimen.

´We willen de wagen verkopen. Sinds 1987 heeft die stilgestaan. Als we tijd kunnen vinden, willen hem weer rijklaar maken, maar we hebben het erg druk. ´

Kimberley en Sander wonen in Den Andel, Fritz in Vierhuizen en vader Hein in Ezinge. De schuur in Saaksum huren ze al 15 jaar voor hun gezamenlijke uit de hand gelopen hobby: het restaureren van voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog en vrachtauto´s. De oude Mercedes past daarbij in hun ogen niet.

Fritz (links) en Sander.

In de boerenschuur staat een kortgeleden in Frankrijk aangekochte Dodge WC51 te wachten op restauratie. Buiten schittert een al opgeknapte GMC uit februari 1945.

Voor de foto nemen de zwagers plaats in de laadbak. Fritz: ´Het is de mooiste cabrio die je kunt bedenken omdat hij niet hard gaat, met de wind in de rug maximaal 72 kilometer per uur.´ Sander: ´Maar het voelt alsof je minimaal 100 gaat.´

De liefde voor oude legervoertuigen zit diep. Niet alleen bij hen. Voor een rondrit die Fritz en Sander op vrijdag 5 mei organiseren vanuit Vierhuizen hebben zich twintig liefhebbers aangemeld.