Voetballers zamelen flessen in (want er komt een duur uitstapje aan)

Da´s een duur grapje, in Spanje meedoen aan een internationaal toernooi. Daarom houden de voetballers van Eenrum JO19-1 acties.

En zo kan het gebeuren dat Cas Mulder (19, spits) en Daan Meijer (18, verdediger) op een voor hen voetbalvrije zaterdagochtend met een winkelwagen met lege statiegeldflessen door de straten van Eenrum banjeren.

´De reis kost zo´n 700 euro per persoon. Door acties als deze proberen we de kosten flink te drukken. In januari hebben we voor het eerst flessen en kratten ingezameld, dat leverde 650 euro op. Het is dus zeker de moeite waard. Mogelijk doen we het nog een derde keer. En we hebben nog een feestje in de kantine waarvan de opbrengst van de consumpties voor ons is.´

Cas en Daan legen de winkelkar.

De inwoners van Eenrum, Mensingeweer en Wehe-den Hoorn geven gul, al komt het voor dat mensen die niet op de hoogte waren van de inzameling net hun hele flessenvoorraad hebben ingeleverd bij de supermarkt.

Spelers stromen door naar de seniorenteams

Het toernooi is met Pinksteren. De voetballers en hun begeleiders vliegen naar Spanje en overnachten in een hotel. Het toernooi is in Blanes, hemelsbreed 60 kilometer van Barcelona. ´Onze trainer, Eric Schoenmakers, heeft dit uitstapje bedacht. Hij zamelt in Mensingeweer flessen in.´

Het toernooi vormt voor de ploeg een mooi afscheid van het jeugdvoetbal. De spelers stromen door naar de senioren.

Na een uurtje lopen hebben Cas en Daan de winkelwagen vol. Ze legen hem op een centraal punt in het dorp en gaan enthousiast verder. Als alle inzamelaars klaar zijn, gaat de vracht naar de plaatselijke Coop, sponsor van de actie.