Wat Hans Piraat met ´t Appeltje doet? Opeten!

Daar ´scheurt´ een oude bekende* op zijn pas aangeschafte scooter door het Oosterbos in Eenrum: Hans Weijer, alias Hans Piraat. De markante inwoner van Wehe-den Hoorn is op weg naar Pieterburen, naar ´t Appeltje.

Het voormalige restaurantschip in het haventje is sinds begin dit jaar zijn eigendom. Wat zijn plannen zijn met ´t Appeltje?
Hans droogjes: ´Opeten´.

Hans in zijn schip, waar hij soms overnacht.

´Nee, ik weet niet wat ik met het schip ga doen. Mensen vragen mij vaak of ik een restaurant begin. Zouden ze wel leuk vinden. Ik zie wel, antwoord ik dan. Nu exposeert een vriendin van mij er. Daarom heb ik haast, ze kan er elk moment zijn.´

Plotseling breekt een hevige bui los, een prachtige regenboog verschijnt. We zijn het er snel over eens: hier kunnen we een mooie foto maken. ´Ga ik daarna snel verder.´

De bui is van korte duur. Maar even mee naar Pieterburen, naar een van de meest gefotografeerde schepen van het Hogeland.

Vriendin Aline is in geen velden of wegen te bekennen. Ze belt om te zeggen dat ze er pas over anderhalf uur is. Hans zoekt naar de juiste sleutel, heeft een broekzak vol. Eindelijk heeft hij hem te pakken. Naar binnen.

Met wat aanpassingen zou het restaurant zo weer open kunnen. ´Ik ben altijd in voor aparte en leuke dingen. Dit is mijn 21ste plek in mijn leven. De laatste tijd heb ik het een beetje te druk. Ik heb nog een piratenboot in de stad liggen, en boten in Molenrij en in het Aduarderdiep. Bij huis staan er ook nog drie. Allemaal handel.´

Eerder verscheen op mijnhogeland.nl:
Hans ´Piraat´ Weijer, man van handel en wandel
mijnhogeland.nl/2019/07/28/

Hans koopt alles wat los en vast zit.