Nieuw bestuur in Adorp, nu nog ijs (maar de Russische beer is onderweg)

Het nieuwe bestuur heeft alvast het bord met ´geopend´ van stal gehaald want als de voortekenen niet bedriegen… Vanaf links: Geese, Anne, Jeroen, Martin en Chiel. Paul en Harold ontbreken.

Wil je de voorzieningen in een dorp behouden, dan moet je je daarvoor inzetten. Anders verdwijnen ze. Vinden de vijf veertigers die sinds begin november het nieuwe bestuur vormen van de IJsvereniging Adorp.

Jeroen Zuidema, Geese Spinder, Anne van der Veen, Paul Barnekow, Harold van de Berg, Martin Kadijk en Chiel van Veen stonden op nadat Rudi van der Schans, Henk Wieringa en Johan Schreuder hadden aangekondigd ermee te stoppen.

Die waren goed voor niet misselijke ´dienstverbanden´ van respectievelijk 42, 26 en 25 jaar. ´Wij zijn een club jonge honden, de club kan eerst weer jaren vooruit.´

Inspectie.

Vijf leden van het nieuwe bestuur zijn deze zondagmiddag bij de ijsbaan. De kraan staat een dag open. Even kijken naar de vorderingen. Er vormt zich al een mooie plas op de 1 hectare grote baan. Over twee dagen is de baan vol, met 1700 kuub water. Maar er zit ergens een lek, zegt Geese. ´Het water in de put stijgt gestaag, dat is niet goed. Daar moeten we nog naar kijken.´

Zaterdag hebben ze hobbels weggehaald, want het terrein is bepaald niet effen. ´Vooral het volleybalveld stak er iets bovenuit. Kijk, de jeu-de-boulesbaan is al ondergelopen. Daar kunnen we straks wel een curlingbaan van maken voor de ouderen.´

Plannen zijn voor een nieuwe borstelmachine en ledverlichting. Daarvoor willen ze gebruikmaken van het dorpsbudget.

Uiteraard hopen de vijf op schaatsijs. ´De Russische beer komt eraan, hebben we gelezen. De vergelijking met 1963 werd al getrokken. In het eerste jaar al een geweldige winter, dat zou geweldig zijn.´

De IJsvereniging Adorp maakt evenals de Vereniging van Volksvermaken gebruik van ´t Golden Stee. Het onderkomen is eigendom van Speelweide De Molen.