Mechthild, Ineke en Paul planten 1600 voorjaarsbloeiers

Vanaf links: Paul, Mechthild en Ineke.

De stemming zit er goed in bij Mechthild Koblitz, Ineke Brands en Paul von Hebel. Samen planten ze 1000 narcissen en 600 krokussen langs het Meester van Weerdenpad, achter de kerk van Zuurdijk.

Ze maken deel uit van een groepje dat deze zaterdag (6 november) allerlei klussen in het lintdorp uitvoert omdat het de landelijke Natuurwerkdag is.

Paul en Mechthild zijn Zuurdieksters. Ineke komt opvallend genoeg uit Noordhorn. ´Elk jaar kiezen mijn man en ik een plek waar we gaan meehelpen. We hebben de site van de Natuurwerkdag bekeken en voor Zuurdijk gekozen. We kennen het dorp van fietstochten. We dachten: laten we eens wat doen bij dat leuke kerkje. Wim harkt nu blad aan op het kerkhof.´

De ochtend begon met koffie in de kerk waar de vrijwilligers tussen de middag ook samen lunchten. ´Lekkere pompoensoep met heerlijk zuurdesembrood´, recenseert Paul.

Er ontstaat wat discussie over de aantallen bollen die ze planten langs het pad dat genoemd is naar de schoolmeester die ooit voor de klas stond in het dorp. ´300 krokussen?! Dat kan niet, als je mijn knie ziet´, roept Mechthild. Het blijken er inderdaad een keer zoveel te zijn.

Vorig jaar hebben Paul en Mechthild bollen gepoot bij de wegversmallingen om Zuurdijk wat kleur te geven. Ze hopen dat het komend voorjaar een feest wordt om over het Meester van Weerdenpad te wandelen.