Niks aan de hand, het is Annie maar

Wat is er wel niet gebeurd? Een vrouwspersoon ligt roerloos op een tafel buiten voor dorpshuis Zijlvesterhoek in Onderdendam.

Er blijkt helemaal niks aan de hand. ´Ze´ blijkt Annie, de nieuwe oefenpop van zorginstelling ´s Heeren Loo uit Bedum.

Medewerkers krijgen op een warme zomerdag een interne cursus medicatie onder leiding van praktijkverpleegkundigen Jolien Leertouwer en Miralda Meijering.

Een voor een krijgen de medewerkers een casus voorgelegd. Ze moeten medicatie toedienen en vragen beantwoorden. Het leidt af en toe tot hilarische taferelen – vooral doordat Annie (nog) bitter weinig souplesse toont. Toch brengen de medewerkers het er allemaal goed vanaf.

´Dit soort cursussen hebben we regelmatig. Vanwege ruimtegebrek zijn we uitgeweken naar Onderdendam. Het was de bedoeling om het binnen te doen, maar daar is het warm. Daarom doen we het praktijkgedeelte in de openlucht´, vertelt Jolien. ´Voor de bespreking gaan we zo naar binnen.´